GOEDKOOPPARKEREN
Euro icoon

Gratis wijzigen tot 24 uur van te voren

Helpdesk icoon

Gegarandeerd de goedkoopste

Beveiliging icoon

Alleen betrouwbare aanbieders

Parkeren Utrecht

Goedkoop en veilig parkeren Utrecht in het centrum en daarbuiten kan lastig zijn, tenzij u gebruik maakt van onze slimme vergelijkingstool. U vult enkel de tijd in wanneer u wilt parkeren waarna u direct alle beschikbare parkeeraanbieders ziet. Naast dat u tijd en hoogstwaarschijnlijk ook geld bespaard door vooraf uw parkeerplek te boeken, heeft u ook een compleet beeld van de voor- en nadelen van de verschillende parkeerlocaties. Wanneer u bijvoorbeeld een elektrische auto bezit, is het wellicht belangrijk dat de parkeergarage waar u parkeert over elektrische oplaadpunten beschikt.

Parkeren Utrecht wordt lastig doordat de stad jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Zowel Nederlanders als niet-Nederlanders komen af op de ontelbare leuke winkels en gezellige restaurants. Wanneer u gebruik maakt van GoedkoopParkeren, reserveert u al binnen enkele muisklikken de parkeerlocatie die het beste bij u past. U filtert de beschikbare parkeerterreinen en parkeergarages eenvoudig op prijs, beoordeling en afstand tot het centrum. Het verschil in prijs tussen de individuele parkeeraanbieders komt vooral door het verschil in beschikbare voorzieningen. Zo beschikt de ene parkeergarage over camerabewaking terwijl de andere garage hier geen gebruik van maakt. U kunt zowel overdekt, als in de openlucht parkeren, ook dat is enigszins van invloed op de prijs.

Utrecht

Uw mening over de parkeergarage doet ertoe

Op onze site vindt u enkel betrouwbare parkeerlocaties in Utrecht met de beste services. Uw mening over de parkeergarage doet ertoe. Daarom houden wij zo goed mogelijk rekening met uw wensen. Wij bieden een breed aanbod parkeerlocaties aan. Onder andere grote aanbieders zoals Interparking, Q-Park en ParkBee worden meegenomen in onze vergelijking. Nadat u geparkeerd heeft, heeft u de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten. U kunt vertellen wat u goed of minder goed vond aan de parkeerlocatie. Wanneer u dit doet helpt u nieuwe klanten om een nog beter beeld te krijgen van de aanbieder. Als een parkeerlocatie te veel negatieve reviews ontvangt, zullen wij deze aanbieder van onze site verwijderen. Dit doen wij omdat wij alleen werken met de beste parkeerlocaties. Veilig parkeren Utrecht kan onder andere bij Parkeergarage Hoog Catharijne P5 of Parkeergarage Galgenwaard.


Belangrijke informatie voor parkeren in Utrecht

🚗 Aantal parkeerterreinen: 7 parkeerterreinen
🏙️️ Dichtstbij centrum: Parkeergarage Springweg

Parkeerzones of P+R in Utrecht centrum

Parkeerzones of P+R in Utrecht centrum waar u zowel goedkoop, als veilig kunt parkeren zijn tegenwoordig maar lastig te vinden. Zeker nu gratis parkeren vrijwel verleden tijd is geworden. Daarom is het van belang dat u vooraf aan uw vertrek uw parkeerplek online reserveert. Dit is een snelle en eenvoudige manier om direct een compleet overzicht te krijgen van alle parkeerlocaties en de voorzieningen waarover zij beschikken. In principe geldt, hoe dichter bij het centrum u parkeert, hoe duurder het is. Wanneer u op wandelafstand van de binnenstad wilt parkeren is het dus verstandig om te weten waar u dit het goedkoopste kunt doen. Voor een nog betere voorbereiding kunt u onze parkeertips doorlezen. Deze zorgen ervoor dat u geen tijd verspilt aan het zoeken van een geschikte parkeerplek.

CEO GoedkoopParkeren

Wij staan voor u klaar

Onze klantenservice staat voor u klaar. Dus heeft u vragen over de parkeeraanbieders, uw boeking of wilt u uw parkeerplek reserver of annuleren, neem contact met ons op.

Stuur ons een mail Whatsapp bericht Bel ons

Veelgestelde vragen

Tegenwoordig betaalt u eigenlijk altijd voor uw parkeerplek in het centrum, maar de kosten verschillen onderling. Zo hanteert Amsterdam, als hoofdstad, een duurder parkeertarief dan bijvoorbeeld Zwolle.
Voor de meeste parkeerplekken in het centrum geldt dat u moet betalen om te kunnen parkeren. De prijzen verschillen per buurt en per deel van de binnenstad. Op feestdagen kunt u echter vaak wel gratis parkeren. Mocht het toch zo zijn dat u ergens een gratis parkeerterrein of parkeerplekje vindt? Wees dan gewaarschuwd dat dit vaak minder veilige parkeerterreinen zijn. Deze parkeerterrein beschikken vaak niet over een bewakingssysteem en daarbij is de afstand naar het centrum vaak erg groot. Echter komt het dus niet vaak meer voor dat er ergens gratis geparkeerd kan worden en dit zal in de komende jaren helaas nog minder worden.
Dat hangt van de parkeerlocatie af, ons streven is dat om uiterlijk één uur voor de gewenste parkeertijd een parkeerplek te reserveren mogelijk is. Echter willen wij u graag het advies meegeven om dit langer van tevoren te doen in verband met drukte. Als u vragen heeft over een parkeerplaats, twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder met uw parkeerkeuze in het centrum.
Ondanks dat elektrisch rijden steeds populairder wordt, heeft nog niet elke parkeerlocatie elektrische laadpalen. Elektrisch rijden is nog volop in ontwikkeling en parkeerlocaties gaan zo veel mogelijk mee met deze ontwikkeling maar nog niet elke parkeergarage is zo ver. In ons parkeeroverzicht van het centrum geven wij altijd aan of een parkeerlocatie oplaadpalen heeft.
De maximale doorrijhoogte van parkeergarages verschilt per garage. U kunt de doorrijhoogte altijd vinden op de detailpagina van de parkeerlocatie. Bij parkeerterreinen heeft u nooit te maken met een doorrijhoogte. Parkeerterreinen zijn namelijk onoverdekt waardoor hogere en grotere auto’s hier altijd kunnen parkeren. Lees onze parkeertips om goed voorbereid op pad te gaan en overal aan te denken.
Alle parkeerlocaties in het centrum waar wij mee samenwerken maken gebruik van een de basisbewaking zoals een slagboom en omheining. Verder verschilt het per locatie wat er nog meer aan veiligheid wordt gedaan. Tegenwoordig zijn de meeste garages en terreinen bewaakt met CCTV bewaking en een bewaker. Wilt u precies weten wat een parkeerlocatie aan veiligheid doet, dan kunt u de details vinden op de detailpagina.
Bekijk alle veelgestelde vragen

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken