Wat is er te doen in Rotterdam

Rotterdam stad bij nacht met lichtjes

Gaat u een dagje naar Rotterdam en weet u niet wat u wilt doen? Dit is niet zo gek omdat er heel veel te doen is in deze mooie stad. In dit artikel staan een paar van de populairste winkelgebieden, bezienswaardigheden en dinergelegenheden van Rotterdam.

Winkelen in Rotterdam 


Er zijn veel winkelgebieden en winkelstraten in Rotterdam om de hele dag te shoppen. Het wordt moeilijk om alle winkelstraten te bezoeken in één dag. Daarom hebben we hieronder de meest populaire op een rijtje voor u gezet. 

De Koopgoot: Het bekendste winkelgebied van Rotterdam is de Koopgoot, het is een soort ondergronds winkelcentrum. Bij de Koopgoot kunt u shoppen bij bekende winkels zoals de Bijenkorf, Zara en H&M, maar er zijn ook unieke winkels in de koopgoot die u niet overal kunt vinden. 

Van Oldenbarneveltstraat: Bij de Van Oldenbarneveltstraat zijn er veel pop-up stores en boetieks. De meeste winkeltjes hier zijn erg uniek en zijn verder in Nederland niet te vinden, om deze reden zijn sommige winkeltjes aan de dure kant. 

Verder zijn populaire winkelstraten in Rotterdam: de Withstraat, de Lijnbaan en de Nieuwe Binnenweg. Naast winkels is er in Rotterdam ook op elke dag van de week behalve maandag markt. Er zijn verschillende markten in Rotterdam en ze zijn verspreidt over de hele stad.

Uiteten in Rotterdam


Wanneer u klaar bent met winkelen dan kunt u nog lekker uit eten bij vele restaurants van verschillende culturen. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Markthal, dit is een groot gebouw waar meer dan 100 verschillende restaurants in zitten. Er is dus genoeg keuze en er zit wel iets voor iedereen. 

De Markthal is natuurlijk een goede keuze om lekker te eten maar dit is niet uw enige optie. Als u klaar bent hoeft u niet zo lang te zoeken. Er zijn namelijk veel restaurants verdeeld over heel Rotterdam.  

Bezienswaardigheden in Rotterdam


Niet alleen kunt u winkelen en eten in Rotterdam maar er zijn ook genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. De bekendste is waarschijnlijk de Euromast. Dit is zeker een aanrader omdat u vanaf hier heel Rotterdam kunt zien. Met 185 meter hoog is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. 

Een andere populaire attractie is de Erasmusbrug. Het is erg populair door de schitterende structuur van de brug. De brug wordt ook wel de Zwaan genoemd door de vorm. 

Andere populaire bezienswaardigheden in Rotterdam zijn de Kubuswoningen, Blijdorp en de Laurenskerk. 

In conclusie is er dus veel te doen in Rotterdam. Wilt u een dagje naar Rotterdam maar niet moeilijk doen met parkeren? Dan kunt u makkelijk uw plek reserveren op GoedkoopParkeren. Op onze site staan veel verschillende parkeerlocaties in Rotterdam centrum die u kunt vergelijken en reserveren. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk