Waarom zou ik elektrisch rijden?

Elektrische auto

Sommigen genieten van de stilte, anderen ergeren zich er aan. Sommigen houden van de grote subsidie, anderen worden afgeschrikt door de hoge aanschafprijs. Waar iedereen het in ieder geval over eens is, is dat de elektrische auto steeds populairder wordt. GoedkoopParkeren beschrijft in dit artikel de grootste voordelen van een elektrische auto.

De voordelen van een elektrische auto

Het rijden van een elektrische auto heeft meer voordelen dan u misschien in eerste instantie zou denken. Ten eerste is elektriciteit goedkoper dan benzine, LPG en diesel. Na de aanschaf van uw elektrische auto is het verleden tijd om te veel te betalen na een bezoek aan een tankstation. Sterker nog, een bezoek aan een tankstation wordt verleden tijd, aangezien u uw elektrische auto gewoon voor de deur kunt opladen met uw eigen laadpaal. De installatie hiervan kost minder dan een dag en hierna kunt u de laadpaal direct in gebruik nemen. Een groot financieel voordeel is dat volledig elektrische auto’s in ieder geval tot eind 2020 vrijgesteld zijn van BPM en MRB. Naast de voordelen voor u, is er ook een voordeel voor de natuur. Elektrisch rijden is namelijk beter voor het milieu. Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en fijnstof. Ook stoten de auto’s minder CO2 uit bij zowel het produceren als het rijden.

Elektrische auto‘s in de parkeergarage van vandaag

Misschien is uw bezwaar tegen een elektrische auto dat u hem nog niet overal kunt opladen waar u wilt. In dat geval heb ik goed nieuws voor u. Nederland is een van de koplopers als het gaan om laadinfrastructuur in Europa. Het laadnetwerk blijft maar groeien. Waar we in 2018 nog ongeveer 37.000 openbare oplaadpunten hadden, hebben we in 2020 al meer dan 50.000. Parkeergarages over de wereld beseffen zich dat de elektrische auto’s een opmars aan het maken zijn en bereiden zich voor om oplaadmogelijkheden voor uw elektrische auto te bieden waar dit nog ontbreekt. Om parkeren nog makkelijker te maken, kunt u ook een kijkje nemen bij onze handige parkeertips. Zo bent u helemaal voorbereidt op wat allemaal bij een parkeerplek reserveren komt kijken.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk