Vakantie naar de Nederlandse Waddeneilanden

Vuurtoren op Terschelling

Ieder mens heeft wel eens behoefte aan een paar dagen ontspanning. Zeker als u in een drukke stad woont is het een aanrader om een keer richting het noordwesten van Friesland te rijden, naar Harlingen. Veel mensen kennen deze stad als de toegangsweg naar Vlieland en Terschelling, maar ook Harlingen zelf is de moeite waard te bezoeken zonder dat u de eerst volgende veerboot naar een Nederlandse Waddeneiland neemt. De op vier na grootste plaats van Friesland telt meer dan veertienduizend inwoners en is een van de elf Friese steden waar (bij voorkeur) jaarlijks de schaatsmarathonroute langs loopt. Voor een stad met relatief weinig inwoners zijn er toch nog een aantal musea te bezoeken. Museum Het Hannemahuis is een gemeentemuseum, gevestigd in het centrum van Harlingen. Op het Willem Barentz expeditie schip kunt u een rondleiding bijwonen zowel op het schip, als in het kleine museum ernaast.

Met de veerboot naar Vlieland


Toch is het begrijpelijk daar u doorreist naar Vlieland of Terschelling wanneer u in Harlingen bent. U kunt uw auto meenemen op de veerboot en aan boord is er zelfs een restaurant aanwezig. De tocht van Harlingen naar Vlieland duurt ongeveer anderhalf uur. Op dit, volgens sommigen, leukste eiland van Friesland zijn veel verschillende dingen te doen. Zon, zee, strand, bossen en hoge duinen zijn allemaal te vinden op dit eiland met bijna elfhonderd inwoners. Vlieland heeft één dorp waar veel leuke winkels en restaurants te vinden zijn, maar ook aan de kust verstopt tussen de duinen zijn er restaurants aanwezig. Qua activiteiten kent Vlieland geen gebreken. Voor iedere generatie is er genoeg te doen voor een, of meerdere dagen. Bent u geïnteresseerd in een stukje geschiedenis? Bezoek dan het Bunkermuseum in de Vlielandse duinen. Tijdens de tweede wereldoorlog maakte het deel uit van de Atlantikwall, nu is het een museum met onder andere een tentoonstelling over Vlieland in de oorlogsjaren, bijzondere objecten en bodemvondsten. Voor het beste uitzicht over het eiland en de zee kunt u de vuurtoren beklimmen. Vanaf de toren die op de veertig meter hoge Vuurboetsduin staat, ziet u de buureilanden Texel en Terschelling en bij helder weer zelfs de Noord-Hollandse kust. 

Of misschien toch naar Terschelling


Vanuit de haven van Harlingen kunt u ook naar Terschelling varen. Op dit, in omvang iets wat grotere, buureiland van Vlieland zijn veel verschillende dingen te beleven. Van de bunkers uit de tweede wereldoorlog, tot aan het wrakkenmuseum met wrakken van zowel moderne als historische schepen. U kunt er voor kiezen om het eiland met de fiets te verkennen. Er zijn diverse mooie fietsroutes verdeeld over het eiland. Deze routes gaan door de dorpjes, langs de Waddenzee, door de duinen, over de dijken en geven u een prachtige openlucht herinnering aan uw tijd op Terschelling. 

Parkeerplek reserveren


Het is aan te raden om vooraf aan uw vertrek een parkeerplek online te reserveren. Dit zal u tijd en wellicht ook geld besparen. Ook kunt u onze parkeertips doorlezen om extra goed voorbereid onderweg te gaan. Wanneer u vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk