Logo Goedkoopparkeren
Witte auto Zwarte auto Wit gebouw Zwart gebouw

Ontdek Hanzestad Deventer

deventer-pontje

Een stad die ligt aan de IJssel en over een scala aan activiteiten beschikt. Deventer staat bekend om haar gezellige binnenstad, rijke geschiedenis als Hanzestad en de diverse evenementen die worden georganiseerd in de stad. Dit zijn slechts enkele redenen om een bezoekje te brengen aan deze mooie plaats!

Leer Deventer kennen vanaf het water

Doordat Deventer omringt is door de IJssel kan u de stad goed leren kennen door middel van een boottocht. Zo kan u genieten van de 'skyline' van Deventer. Ook ziet u dan gelijk de rijke geschiedenis van de stad. Door middel van het gratis pontje steekt u de IJssel over. Wilt u nog meer zien van de omgeving? Dan kan u ook een boottocht maken langs Deventer en de andere Hanzestad Zutphen. Zo kan u op een mooie dag heerlijk uitwaaien tijdens uw rondvaart.

De geschiedenis van Deventer

Deventer staat niet alleen bekend om haar gezellige eetgelegenheden en leuke winkels. Voornamelijk haar geschiedenis is wat de stad zo bijzonder maakt. Door de jaren heen zijn veel monumenten bewaard gebleven. Zo kan u tot op de dag van vandaag genieten van de rijke geschiedenis en historie van Deventer. Doordat er zo veel te bewonderen is in Deventer, is het aan te raden om een van de speciale stadswandelingen te maken. Zo kan u op een eenvoudige manier de bijzondere gebouwen, monumenten, kerken en museums leren kennen.
 

Bijzondere evenementen in Deventer

Ook staat Deventer bekend om haar set aan bijzondere evenementen. Zo staat de Hanzestad bekend om de boekenmarkt, Deventer op Stelten en het Dickens Festival. Elk jaar vindt er in Deventer de grootste boekenmarkt van Europa plaats. Ook Deventer op Stelten is een jaarlijks terugkerend evenement. Gedurende het straattheaterfestival worden er diverse voorstellingen en activiteiten georganiseerd in de binnenstad. Daarnaast staan Deventer ook bekend om het Dickens Festival. Tijdens dit Festijn spelen vrijwilligers diverse personages uit de boeken van Dickens.

Naast de gewoonlijke drukte in Deventer zorgen deze evenementen er voor dat parkeren in Deventer erg lastig wordt. Door vooraf uw parkeerplek te reserveren, voorkomt u dit probleem. Vergelijk dus eenvoudig alle parkeerlocaties en boek direct uw parking. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Lees de 4 simpele stappen eenvoudig op onze hoe werkt het pagina. Geld, tijd en moeite besparen was nog nooit zo makkelijk.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk