Er gaat niets boven Groningen

Groningse grachten

Een uitspraak die je vaker van Groningers dan van niet-Groningers zult horen. Hoe is deze uitspraak tot stand gekomen en nog belangrijker, is het waar? De meeste Groningers zullen het u direct bevestigen maar hoe denkt de rest van Nederland hier over? De provincie Groningen wordt gekenmerkt door een aantal dingen. Wanneer u in Groningen een snackbar binnenloopt liggen ze gegarandeerd achter het glas, eierballen. Sinds de jaren 50 is het gefrituurde ei langzaam een onderdeel geworden van de cultuur van Groningen. In de rest van Nederland is het een vrij onbekende snack. Sommige mensen in de provincie Groningen spreken ook Gronings. Voor de rest van Nederland vaak lastig te verstaan. Echter spreekt de nieuwe generatie vaak zonder dialect.

Een vakantie in het noorden


Veel Nederlanders zijn wel eens voor een paar dagen of een week naar het noorden van het land vertrokken. In Groningen vindt u veel rust en ruimte, iets waar mensen uit grote steden wellicht naar opzoek zijn. Ook onder buitenlandse studenten valt Groningen erg in de smaak om te gaan werken of studeren. Vooral veel Duitse studenten kiezen ervoor om in het noorden van hun buurland te studeren. Wanneer u in Groningen op vakantie gaat raad ik u aan om ook te profiteren van de rust en ruimte die de natuur om de steden heen met zich meebrengt. Wanneer u uw auto geparkeerd heeft bij een van de parkeergelegenheden in Groningen, kunt u uw vakantie beginnen. De gelijknamige hoofdstad van Groningen barst van de leuke winkels en gezellige restaurantjes. In de stad kunt u de 97 meter hoge Martinitoren beklimmen. Vanaf deze toren ziet u het dak van het naastgelegen Forum van Groningen. Hier kunt u eindeloos veel boeken lezen, wat drinken of zelfs naar de bioscoop gaan. Vlakbij het centraal station ligt het Groninger Museum. Opgericht in 1874 is het nog altijd een populaire toeristentrekker. Wanneer u de binnenstad van Groningen uitwandelt in noordelijke richting, komt u uit bij het Noorderplantsoen. Hier vindt u vooral zomers veel studenten die genieten van een barbecue in de open lucht. Ook is er in dit park een paviljoen gevestigd. 

Een goede voorbereiding is het halve werk


Op het moment dat u richting Groningen vertrekt zult u zich vast al hebben georiënteerd op een plek om de nacht door te brengen, maar heeft u ook gedacht aan het van te voren reserveren van een geschikte parkeerplek voor uw auto. Dit zal u waarschijnlijk tijd en geld besparen. Via onze website vergelijkt u eenvoudig en snel alle parkeerlocaties die in en om te stad Groningen te vinden zijn. 


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk