Een, of twee dagen in Lelystad

Vlag van schip Batavia

Woont u in het hoge noorden of het lage zuiden van het land? Dan is het misschien leuk om een dag of twee in het midden van Nederland door te brengen. In Lelystad. De hoofdstad van Flevoland wordt vooral gekenmerkt door Bataviastad, de Oostvaarderplassen en voor de kinderen; Het Belevenissenbos. Voor iedere generatie is er dus wel een reden om naar deze stad vol gezellige winkels en restaurants te komen.

Winkelcentra 


Als u uw auto heeft geparkeerd in een van de parkeergarages in Lelystad wandelt u binnen enkele minuten het centrum van de stad in. In de stad komt u twee grote winkelcentra tegen. Ten eerste kunt u een bezoek brengen aan ’t Lelycentre. Dit (volgens sommigen) gezelligste winkelcentrum in Lelystad biedt een groot en gevarieerd winkelaanbod van brocante tot vintage. Iets verder ten zuiden van ’t Lelycentre ligt winkelcentrum Palazzo. Voor al uw huis en tuin boodschappen heeft u hier keuze uit het ruime aanbod winkels en producten. Of u nou opzoek bent naar klusaccessoires of gewoon wat wilt eten of drinken, hier kan het allebei. 

Toeristentrekker


Een van de bekendste trekpleisters van Lelystad is uiteraard Bataviastad en de Bataviawerf. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de fashion outlet die zich achter de poort van Bataviastad bevindt. Grenzend aan de meer dan honderdvijftig winkels, cafés en restaurants is de Bataviawerf. Hier ligt de reconstructie van het in 1629 gezonken schip de Batavia. Bezoekers kunnen een kijkje nemen aan boord van het Spiegelretourschip dat bijna vierhonderd jaar geleden op de Peperwerf in Amsterdam werd gebouwd. 

De rust van de natuur 


Heeft u even genoeg gezien van alle winkels, dan kunt u de natuur opzoeken in De Oostvaardersplassen. Op iets meer dan zeven kilometer van het centrum van Lelystad ligt het natuurgebied dat beperkt toegankelijk is voor bezoekers door haar wettelijke bescherming. Deze bescherming komt uiteraard ten goede voor het leven van de wilde dieren die hier leven. Onder andere konikpaarden, edelherten en heckrunderen zijn te vinden in dit zesenvijftig vierkante kilometer grote gebied.

Blijft u nog een dag?


Wanneer de avond valt kunt u dineren bij veel verschillende soorten restaurants verdeeld over de stad. Hierna heeft u keuze uit meer dan tien hotels waar u de nacht kunt doorbrengen voor u weer onderweg naar huis gaat. Het kan zijn dat u vragen heeft over bijvoorbeeld een parkeerlocatie. In dat geval kunt u onze veel gestelde vragen pagina doorlezen die u ook zullen helpen met het online reserveren van een parkeerplek.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk