De Sleutelstad van Nederland

kanaal in Leiden

Verwijzend naar de sleutels in het stadswapen wordt Leiden ook wel de Sleutelstad genoemd. Deze studentenstad met meer dan 120 duizend inwoners is, mede dankzij zijn landelijk bekende musea en oude binnenstad, erg populair onder toeristen uit binnen-en buitenland. 

Wanneer u via onze website een geschikte parkeerplek voor uw auto heeft gevonden, bent u klaar om leiden te gaan ontdekken. Wij raden u aan om te beginnen bij Museum Volkenkunde. Dit rijksmuseum verzamelt al sinds 1837 cultureel erfgoed van over de hele wereld. Voor jong en oud garandeert een bezoek aan dit museum te resulteren in een geslaagde dag in Leiden. Als u alle historische kunstschatten, beelden, schilderijen en nog veel meer heeft bewonderd, is het tijd voor wat ontspanning in de open lucht.

Wandelen

Park Cronesteyn is hier uitermate geschikt voor. Het park is vernoemd naar het gelijknamige kasteel dat ooit in dit gebied stond. De slotgracht is het enige wat hiervan is overgebleven en maakt nu deel uit van het 120 hectare grote natuurgebied.

Op verkenning vanaf het water

Misschien wel een van de beste manieren om Leiden te leren kennen, is vanaf het water. Tijdens een rondvaart over de eeuwenoude grachten komt u langs veel bekende plekken in de stad. Zo komt u tijdens een rondvaart bijvoorbeeld langs de bekende universiteiten, de Sterrenwacht en het studentenhuis waar koning Willem Alexander woonde tijdens zijn studie.

Winkelen in Leiden

Ook wanneer u wilt shoppen, bent u in Leiden aan het juiste adres. In de Haarlemmerstraat en de Breestraat is het grootste gedeelte van het winkelgebied gevestigd. De stad biedt een breed aanbod winkels en op woensdag en zaterdag vindt u in het centrum de Leidse Markt. Op het moment dat de avond valt, is het aan u om te kiezen waar u gaat dineren. Volgens de lokale inwoners kan dat, onder andere, het beste bij Fratelli. Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit zeker een aanrader. Nadat u gegeten heeft kunt u er voor kiezen om de nacht ook in Leiden door te brengen. In dat geval heeft u keuze uit tientallen hotels die in en om de binnenstad te vinden zijn. Vooraf aan uw vertrek kunt u onze slimme parkeertips doorlezen. Zo bent u optimaal voorbereid wanneer u onderweg gaat.
Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk