De rustige plekken van Rotterdam ontdekken

Rotterdam centrum met Erasmusbrug

Bijna niemand houdt meer van Rotterdam dan de Rotterdammers zelf. Toch is het een aanrader voor de rest van het land om een keer een bezoek te brengen aan de stad van de Euromast, Feyenoord en de grootste haven van Europa.

Tussen de bloemen in het midden van Rotterdam


Sommige mensen vermijden liever de grote groep toeristen en sommige mensen willen iets ontdekken wat niet op elke VVV folder te vinden is. De watertaxi’s en de Erasmusbrug is wat we kennen van de stad in Zuid-Holland. Echter schuilen er achter deze bekende dingen veel bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn om te bezoeken en te ondernemen. Na het vernietigende bombardement tijdens de tweede wereldoorlog in Rotterdam, zou de stad nooit meer de oude worden. De historische binnenstad ging in minder dan een kwartier tegen de vlakte en ongeveer tachtigduizend mensen raakten dakloos. Gelijk na het bombardement begonnen de mensen met puinruimen en heropbouwen. Tegenwoordig kennen we Rotterdam als een moderne stad met hoge en moderne gebouwen. Slechts enkele huizen en gebouwen hebben de Duitse bommen op veertien mei 1940 overleeft, waaronder het Stadhuis van Rotterdam. Gelegen aan de Coolsingel, gebouwd tussen 1914 en 1920. Hoewel veel mensen het gebouw van buiten al hebben gezien, zijn er weinig mensen die in de binnentuin hebben rondgelopen. Tussen de muren van het vierkantvormige gebouw vindt u bloemen als rozen en hortensia’s, standbeelden en een fontein. Deze oase van rust zorgt ervoor dat u bijna zou vergeten dat u midden in het centrum bent. 

Rotterdam vanaf grote hoogte


Uiteraard bent u niet alleen gekomen voor de rustige en de nog onontdekte plekken van Rotterdam. Een bezoek aan de Euromast is een absolute must-do wanneer u de stad bezoekt. Met 185 meter is het de hoogste, voor publiek geopende toren van Nederland. Ook wanneer u wilt dineren of zelfs overnachten kunt u terecht in deze in 1960 gebouwde toren. Mocht u liever iets dichter bij de grond slapen, dan heeft u keuze uit tientallen andere hotels die in en om de binnenstad van Rotterdam gevestigd zijn. De meeste parkeeraanbieders in Rotterdam zijn 24 uur per dag geopend of u kunt uw auto de hele dag uit de garage rijden. Deze en meer informatie staat per parkeeraanbieder overzichtelijk aangegeven op onze website.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk