De Nederlandse Domstad

Domtoren Utrecht

De stad van de Domtoren en het grootste treinstation van Nederland. Er zijn honderden redenen om naar Utrecht te komen. Ondanks dat hebben de meeste mensen maar één nodig om in de auto te stappen richting de prachtige oude binnenstad.

Bezoekersonderzoek gemeente


Jaarlijks wordt de stad door miljoenen binnen- en buitenlandse toeristen bezocht. De gemeente van Utrecht heeft onderzoek gedaan naar de herkomst en beweegredenen van de bezoekers. In 2018 kwam 62% van de toeristische bezoekers uit Nederland, 27% kwam uit Europa en 11% van buiten Europa. Mensen komen om verschillende redenen naar Utrecht. 68% komt voor de historische binnenstad. Langs de grachten die om het centrum heen liggen, zijn de leukste winkels en beste restaurants gevestigd. In het midden van de stad staat de Domtoren. 23% van de toeristen komt onder andere hiervoor speciaal naar Utrecht. Vanaf de 112 meter hoge toren heeft u het beste uitzicht over de stad en daar voorbij. U kunt ervoor kiezen om de 495 treden op te lopen of u staat na drie minuten met de lift al op honderd meter hoogte. 

Utrecht vanaf het water


Vanaf het water ervaart u een stad als nooit tevoren, zo ook in Utrecht. Er zijn verschillende mogelijkheden om het water op te gaan. Uiteraard kunt u met een rondvaartboot meevaren. U komt onder andere langs de mooiste geveltjes, de groene singels, middeleeuwse wasplaatsen en natuurlijk de Domtoren. U hoeft enkel te genieten van het moment terwijl alle bezienswaardigheden voorbij komen. Ontwijkt u liever grote groepen? Huur dan een kano of een elektrische boot. U start in het centrum waarna u zelf uw route kunt bepalen. U hoeft niet perse uw kano in het centrum te huren. Ook buiten de binnenstad  kunt u mooie dagtochten maken bijvoorbeeld over de Kromme Rijn door het groen van Rhijnauwen en landgoed Amelisweerd. 

Dineren en overnachten in de binnenstad 


Utrecht zit vol gezellige restaurants en eetcafés. Voor ieder budget kunt u dineren op mooie plekken, aan het water of tussen de winkels. Ook buiten het centrum zijn talloze eetcafés te vinden waar u heerlijk kunt borrelen. Nadat u uitgegeten bent, kunt u ervoor kiezen om in Utrecht te overnachten. Aangezien de meeste parkeergarages in Utrecht 24 uur per dag geopend zijn, kunt u uw auto uitrijden wanneer u dat wilt. Voor een heldere uitleg hoe het reserveren van een parkeerplek in zijn werk gaat, kunt u onze hoe werkt het pagina doorlezen.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk