De Kaasstad van Nederland

Kaaswinkel Gouda

In de provincie Zuid-Holland vindt u de Kaasstad van Nederland: Gouda. Deze stad staat bekend om haar Goudse kaas. Ook werd hier aan het einde van de 18e eeuw de stroopwafel uitgevonden. Daarnaast zijn er veel andere leuke dingen die Gouda bijzonder maken. Zo ook de rijke geschiedenis van de binnenstad. Gouda is dus perfect voor een culinaire en culturele dag.

Zodra u een bezoekje brengt aan Gouda is er voldoende om te ondernemen. De Kaasstad staat voornamelijk bekend om de Goudse Kaas. Zo kan u in Gouda naar diverse kaaswinkels of naar de Goudse Waag. Deze waag is inmiddels ingericht als een kaas- en ambachtenmuseum. Hier kunt u, alleen of samen met uw gezin of familie, alles leren over de geschiedenis en productie van Goudse kaas.

Ook de historische binnenstad maakt Gouda erg bekend. Zo vindt u onder andere de Sint-Janskerk in het centrum van Gouda. Deze kerk is gemaakt in de stijl van de gotiek en staat bekend om de vele glas-in-loodramen. Ook is het de langste kerk van Nederland. Daarnaast kan u van alles leren over Gouda's binnenstad door een bezoek te brengen aan Museum Gouda. Hier vindt u diverse kunstwerken over de geschiedenis van de stad,

Om wat voor reden u ook naar deze Kaasstad komt, u zult hiervoor moeten parkeren in of rondom de binnenstad. We snappen echter dat u graag zo goedkoop mogelijk gebruik wilt maken van parkeren Gouda. U kunt op onze website eenvoudig een goedkope parkeerplek reserveren. Zo kan u snel en gemakkelijk een parkeerplek of parkeerlocatie zoeken in Gouda en deze direct reserveren. Hierdoor bent u gegarandeerd van een parkeerplek en kan uw dag in Gouda gelijk goed van start gaan. Op onze hoe werkt het pagina leest u in enkele stappen hoe het online boeken van een parkeerplek in zijn werk gaat.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk