Cultuur proeven in Leeuwarden

Gebouw in Leeuwarden

Wilt u een uitstap wilt maken naar een leuke Nederlandse stad? Dan is Leeuwarden een echte aanrader. De gelijknamige gemeente Leeuwarden telde 1 augustus 2020 meer dan honderdduizend inwoners en kent veel verschillende winkels die plezier voor iedere generatie zullen garanderen. Ook treft u in het centrum talloze eetcafés en restaurants waar u kunt lunchen of dineren.

Musea 


In 2018 werd Leeuwarden uitgeroepen tot de Culturele Hoofdstad van Europa. Met zijn eigen taal, tradities en musea is de stad zeker de moeite waard om te bezoeken wanneer u hier nog niet bekend mee bent. Een van de musea die u in deze stad kunt bezoeken is het Natuur Museum Fryslan. In dit natuurhistorisch museum bewondert u meerdere tentoonstellingen. Bijvoorbeeld de Walviszaal. Deze zaal is compleet gewijd aan diverse zeezoogdieren. Onder andere het vijftien meter lange skelet van de ooit op Ameland aangespoelde potvis is hier te zien. Het museumgebouw diende in het jaar 1675 als Stadsweeshuis. U kunt hier dan ook een kijkje nemen in de nog volledig authentieke vergaderruimte waar de bestuurders van het weeshuis vroeger vergaderden.

Activiteiten in de buitenlucht


Blijft u tijdens uw bezoek aan de Friese hoofdstad liever in de openlucht? Overweeg dan een rondvaart door de grachten die sierlijk door de binnenstad lopen. U kunt ook onder leiding van een tourgids een stadswandeling maken langs de 27 historische gebouwen zoals het Stadhouderlijk Hof, wat vroeger diende als koninklijk paleis. Als u via de bruggen over de grachten de binnenstad verlaat, kunt u er voor kiezen om door te reizen naar De Groene Ster. In dit recreatiegebied kunt u wandelen, zwemmen en varen. Tegenwoordig kunt u jaarlijks in de maand juli genieten van workshops, eten en live muziek. Terug in het centrum heeft u keuze uit meerdere luxueuze hotels die u een ontspannen nachtrust kunnen bieden. 

Al met al 


Nadat u een aantal van de genoemde activiteiten heeft ondernomen en ondervonden zult u ongetwijfeld blij zijn dat de meeste parkeergarages in Leeuwarden 24 uur per dag geopend zijn. Hierdoor ervaart u geen haast of stress omdat u uw auto op tijd uit de parkeergarage moet rijden. Wanneer u eenmaal onderweg bent naar huis na uw tijd in Leeuwarden kunt u terug kijken op een uitstapje die u niet snel zult vergeten.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk