Cultuur en historie snuiven in Breda

breda-kerk

Er zijn diverse redenen die u naar Breda kunnen brengen. Naast Breda's leuke winkelstraten en culinaire hoogstandjes, kan u ook in Breda terecht voor diverse culturele en historische activiteiten.

Kunstroute in Breda

In Breda is er veel kunst te vinden. Zo vindt u diverse muurschilderingen in de binnenstad van Breda bij de Blind Walls Gallery.  Deze schilderingen hebben allemaal een connectie met Breda. Zo komt u in één keer meer te weten over de stad zelf en de significante personen van Breda.

Naast deze muurschilderingen zijn er ook diverse kunstroutes te bewandelen of fietsen. Zo kan u vanaf het station of centrum vertrekken. Vanaf daar kan u de divers beelden en kunstwerken langsgaan.

Historie in Breda

Breda was ook geruime tijd de stad waar de familie Nassau woonde en leefde. In Breda valt er dan ook nog veel van hun geschiedenis te vinden. Zo kan u het Kasteel van Breda bezoeken, waar diverse kunstwerken te vinden zijn van de Nassaus. Ook in het Stedelijk Museum van Breda vindt u diverse kunstwerken over de historie van Breda. Wilt u nog meer te weten willen komen over Breda en haar geschiedenis? Er worden in Breda diverse stadswandelingen georganiseerd. Op die manier kan u met of zonder begeleiding de hoogtepunten van Breda langsgaan.

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk