Betaald parkeren in Groningen

Groningen Hoge der A met gracht

Overlast door de honderden zo niet duizenden auto’s die allemaal profiteren van het gratis parkeren in de zogeheten schilwijken van Groningen. De bewoners zijn er klaar mee en krijgen steun van de gemeente. De gemeente Groningen maakt gratis parkeren in en om de stad bijna geheel verleden tijd. In onder andere de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, De Wijert-Noord en delen van het Hoornse Meer wordt betaald parkeren ingevoerd. Allemaal tegelijk om er voor te zorgen dat de parkeeroverlast zich niet simpelweg verplaatst naar een andere buurt.

Voordelen van het betalen voor een parkeerplek


Het klinkt voor automobilisten niet wenselijk, betalen voor de parkeerplek die jaren gratis beschikbaar was. Toch zitten er ook voordelen aan, aangezien de gemeente neemt de maatregel niet voor niets. Betaald parkeren moet er voor zorgen dat de geparkeerde auto’s beter over de binnenstad en schilwijken worden verspreid. Omdat parkeren in de binnenstad al langer betaald is, is het doel van deze maatregel om de druk van de gratis parkeerplaatsen te verlichten, zodat er geen auto overlast ontstaat bij de omwonende bewoners. Aangezien het betaald parkeren in alle wijken tegelijk wordt ingesteld, zal deze maatregel niet leiden tot een verplaatsing van het parkeerprobleem, hopelijk in tegendeel. Ook zorgt de afschaffing van gratis parkeren, bij parkeerterreinen in eigendom van de gemeente, voor meer inkomsten. Dit geld zou dan weer gebruikt kunnen worden om een van de mooiste steden van Nederland, nóg mooier te maken.

Waar kunt u nog gratis parkeren?


Ondanks dat er in veel wijken een parkeertarief wordt ingevoerd, blijven er ook nog steeds parkeerplaatsen waar u gratis uw auto kunt parkeren. In Groningen zijn er vele gratis P+R terreinen. Hier kunt u uw auto kosteloos neerzetten en reist u met de bus eenvoudig en goedkoop naar het centrum. Er is in en om het centrum van Groningen zoveel leuks te beleven, dat de nieuwe maatregel de automobilisten niet zal tegenhouden om hier te parkeren. De gemeente hoopt echter dat de overlast tot het verleden behoort door de auto’s beter te verplaatsen over alle beschikbare terreinen en parkeergarages die Groningen te bieden heeft. 

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk