Blog

De afgelopen periode verscheen het al een aantal keer in het nieuws: diverse parkeerplekken in steden zullen verdwijnen om de klimaatverandering tegen te gaan. Door parkeerplaatsen te vervangen door meer natuur, groen en bomen zal Nederland leefbaarder worden. Ook zal het terugbrengen van groene zones kunnen helpen bij het tegengaan van klimaatverandering. Hierdoor zal het aanbod aan parkings echter wel aanzienlijk afnemen.

Lees meer

Naast diverse culturele activiteiten die u kan ondernemen in Eindhoven, bevinden zich ook veel sportieve mogelijkheden in deze Noord-Brabantse stad. Zo kan u Eindhoven verkennen te voet, te fiets of een van de sportcentra bezoeken. Zo leert u Eindhoven eens van een andere kant kennen.

Lees meer

Roermond staat bij velen bekend om haar diverse mogelijkheden tot winkelen. Niet alleen bevat de binnenstad veel leuke en unieke winkeltjes en shop mogelijkheden, ook vind u net buiten het centrum de Designer Outlet Roermond. Zo kan u zich zeker een hele dag vermaken. Leuk voor zowel jong, als oud, aangezien het aanbod breed en ruim is. Shop 'till you drop!

Lees meer

Een bezoekje aan Emmen wordt gegarandeerd een dag vol avonturen. Niet alleen kan je in Emmen namelijk ontzettend leuk rondwandelen, winkelen en genieten van diverse eet- en drinkgelegenheden, ook een bezoek aan Wildlands is iets wat op je lijstje moet staan.

Lees meer

In de provincie Zuid-Holland vindt u de Kaasstad van Nederland: Gouda. Deze stad staat bekend om haar Goudse kaas. Ook werd hier aan het einde van de 18e eeuw de stroopwafel uitgevonden. Daarnaast zijn er veel andere leuke dingen die Gouda bijzonder maken. Zo ook de rijke geschiedenis van de binnenstad. Gouda is dus perfect voor een culinaire en culturele dag.

Lees meer

Een stad die ligt aan de IJssel en over een scala aan activiteiten beschikt. Deventer staat bekend om haar gezellige binnenstad, rijke geschiedenis als Hanzestad en de diverse evenementen die worden georganiseerd in de stad. Dit zijn slechts enkele redenen om een bezoekje te brengen aan deze mooie plaats!

Lees meer

Er zijn diverse redenen die u naar Breda kunnen brengen. Naast Breda's leuke winkelstraten en culinaire hoogstandjes, kan u ook in Breda terecht voor diverse culturele en historische activiteiten.

Lees meer

De stad van de Domtoren en het grootste treinstation van Nederland. Er zijn honderden redenen om naar Utrecht te komen. Ondanks dat hebben de meeste mensen maar één nodig om in de auto te stappen richting de prachtige oude binnenstad.

Lees meer

Verwijzend naar de sleutels in het stadswapen wordt Leiden ook wel de Sleutelstad genoemd. Deze studentenstad met meer dan 120 duizend inwoners is, mede dankzij zijn landelijk bekende musea en oude binnenstad, erg populair onder toeristen uit binnen-en buitenland. 

Wanneer u via onze website een geschikte parkeerplek voor uw auto heeft gevonden, bent u klaar om leiden te gaan ontdekken. Wij raden u aan om te beginnen bij Museum Volkenkunde. Dit rijksmuseum verzamelt al sinds 1837 cultureel erfgoed van over de hele wereld. Voor jong en oud garandeert een bezoek aan dit museum te resulteren in een geslaagde dag in Leiden. Als u alle historische kunstschatten, beelden, schilderijen en nog veel meer heeft bewonderd, is het tijd voor wat ontspanning in de open lucht.

Lees meer

Wilt u een uitstap wilt maken naar een leuke Nederlandse stad? Dan is Leeuwarden een echte aanrader. De gelijknamige gemeente Leeuwarden telde 1 augustus 2020 meer dan honderdduizend inwoners en kent veel verschillende winkels die plezier voor iedere generatie zullen garanderen. Ook treft u in het centrum talloze eetcafés en restaurants waar u kunt lunchen of dineren.

Lees meer

Bijna niemand houdt meer van Rotterdam dan de Rotterdammers zelf. Toch is het een aanrader voor de rest van het land om een keer een bezoek te brengen aan de stad van de Euromast, Feyenoord en de grootste haven van Europa.

Lees meer

Ieder mens heeft wel eens behoefte aan een paar dagen ontspanning. Zeker als u in een drukke stad woont is het een aanrader om een keer richting het noordwesten van Friesland te rijden, naar Harlingen. Veel mensen kennen deze stad als de toegangsweg naar Vlieland en Terschelling, maar ook Harlingen zelf is de moeite waard te bezoeken zonder dat u de eerst volgende veerboot naar een Nederlandse Waddeneiland neemt. De op vier na grootste plaats van Friesland telt meer dan veertienduizend inwoners en is een van de elf Friese steden waar (bij voorkeur) jaarlijks de schaatsmarathonroute langs loopt. Voor een stad met relatief weinig inwoners zijn er toch nog een aantal musea te bezoeken. Museum Het Hannemahuis is een gemeentemuseum, gevestigd in het centrum van Harlingen. Op het Willem Barentz expeditie schip kunt u een rondleiding bijwonen zowel op het schip, als in het kleine museum ernaast.

Lees meer

Woont u in het hoge noorden of het lage zuiden van het land? Dan is het misschien leuk om een dag of twee in het midden van Nederland door te brengen. In Lelystad. De hoofdstad van Flevoland wordt vooral gekenmerkt door Bataviastad, de Oostvaarderplassen en voor de kinderen; Het Belevenissenbos. Voor iedere generatie is er dus wel een reden om naar deze stad vol gezellige winkels en restaurants te komen.

Lees meer

Een uitspraak die je vaker van Groningers dan van niet-Groningers zult horen. Hoe is deze uitspraak tot stand gekomen en nog belangrijker, is het waar? De meeste Groningers zullen het u direct bevestigen maar hoe denkt de rest van Nederland hier over? De provincie Groningen wordt gekenmerkt door een aantal dingen. Wanneer u in Groningen een snackbar binnenloopt liggen ze gegarandeerd achter het glas, eierballen. Sinds de jaren 50 is het gefrituurde ei langzaam een onderdeel geworden van de cultuur van Groningen. In de rest van Nederland is het een vrij onbekende snack. Sommige mensen in de provincie Groningen spreken ook Gronings. Voor de rest van Nederland vaak lastig te verstaan. Echter spreekt de nieuwe generatie vaak zonder dialect.

Lees meer

Een vraag die iedereen zichzelf waarschijnlijk wel heeft gesteld, waarom zou ik vooraf een parkeerplek reserveren terwijl ik ook gewoon ‘on the spot’ een parkeergarage kan zoeken? Een terechte vraag, toch zijn er veel voordelen die bij het online reserveren van een parkeerplek om de hoek komen kijken.

Lees meer

Donderdag 15 oktober is de nieuwe site: GoedkoopParkeren.nl online gezet. Op deze site kunt u eenvoudig Parkeerlocaties rond heel Nederland en zelfs in België vergelijken en reserveren. Voordat de site GoedkoopParkeren.nl online kwam hadden we veel sites in vele verschillende steden in Nederland.

Lees meer

Gaat u een dagje naar Rotterdam en weet u niet wat u wilt doen? Dit is niet zo gek omdat er heel veel te doen is in deze mooie stad. In dit artikel staan een paar van de populairste winkelgebieden, bezienswaardigheden en dinergelegenheden van Rotterdam.

Lees meer

Den Haag is een bruisende stad. Dit maakt het een geweldige stad om te bezoeken voor een dag, maar lastig om een parkeerplek te vinden want één ding is zeker… U bent niet de enige die in Den Haag moet zijn. Met de dagjestoeristen, forenzen en lokale mensen is er genoeg reuring in de stad. Toch mag Den Haag niet ontbreken in het rijtje must-see’s in Nederland. Het politieke hart van ons land is hier gevestigd en de stad kent een rijke (kunst)geschiedenis. Mocht u geïnteresseerd zijn in de Gouden Eeuw dan bent u in Den Haag helemaal aan het juiste adres. Niet alleen de kunst- en cultuurbezoekers kunnen genieten van deze stad. Er zijn genoeg leuke winkelstraten om doorheen te struinen en te genieten van heerlijk eten.

Lees meer

Overlast door de honderden zo niet duizenden auto’s die allemaal profiteren van het gratis parkeren in de zogeheten schilwijken van Groningen. De bewoners zijn er klaar mee en krijgen steun van de gemeente. De gemeente Groningen maakt gratis parkeren in en om de stad bijna geheel verleden tijd. In onder andere de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, De Wijert-Noord en delen van het Hoornse Meer wordt betaald parkeren ingevoerd. Allemaal tegelijk om er voor te zorgen dat de parkeeroverlast zich niet simpelweg verplaatst naar een andere buurt.

Lees meer

Sommigen genieten van de stilte, anderen ergeren zich er aan. Sommigen houden van de grote subsidie, anderen worden afgeschrikt door de hoge aanschafprijs. Waar iedereen het in ieder geval over eens is, is dat de elektrische auto steeds populairder wordt. GoedkoopParkeren beschrijft in dit artikel de grootste voordelen van een elektrische auto.

Lees meer

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo Visa Logo MasterCard Logo PayPal Logo Sofort Logo Mistercash

Keurmerken

Keurmerk Keurmerk