Witte auto Zwarte auto Wit gebouw Zwart gebouw

Nieuws

Rotterdam stad bij nacht met lichtjes

Wat is er te doen in Rotterdam

2 weken geleden

Gaat u een dagje naar Rotterdam en weet u niet wat u wilt doen? Dit is niet zo gek omdat er heel veel te doen is in deze mooie stad. In dit artikel staan een paar van de populairste winkelgebieden, bezienswaardigheden en dinergelegenheden van Rotterdam.

Winkelen in Rotterdam 


Er zijn veel winkelgebieden en winkelstraten in Rotterdam om de hele dag te shoppen. Het wordt moeilijk om alle winkelstraten te bezoeken in één dag. Daarom hebben we hieronder de meest populaire op een rijtje voor u gezet. 

De Koopgoot: Het bekendste winkelgebied van Rotterdam is de Koopgoot, het is een soort ondergronds winkelcentrum. Bij de Koopgoot kunt u shoppen bij bekende winkels zoals de Bijenkorf, Zara en H&M, maar er zijn ook unieke winkels in de koopgoot die u niet overal kunt vinden. 

Van Oldenbarneveltstraat: Bij de Van Oldenbarneveltstraat zijn er veel pop-up stores en boetieks. De meeste winkeltjes hier zijn erg uniek en zijn verder in Nederland niet te vinden, om deze reden zijn sommige winkeltjes aan de dure kant. 

Verder zijn populaire winkelstraten in Rotterdam: de Withstraat, de Lijnbaan en de Nieuwe Binnenweg. Naast winkels is er in Rotterdam ook op elke dag van de week behalve maandag markt. Er zijn verschillende markten in Rotterdam en ze zijn verspreidt over de hele stad.

Uiteten in Rotterdam


Wanneer u klaar bent met winkelen dan kunt u nog lekker uit eten bij vele restaurants van verschillende culturen. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Markthal, dit is een groot gebouw waar meer dan 100 verschillende restaurants in zitten. Er is dus genoeg keuze en er zit wel iets voor iedereen. 

De Markthal is natuurlijk een goede keuze om lekker te eten maar dit is niet uw enige optie. Als u klaar bent hoeft u niet zo lang te zoeken. Er zijn namelijk veel restaurants verdeeld over heel Rotterdam. 
 

Bezienswaardigheden in Rotterdam


Niet alleen kunt u winkelen en eten in Rotterdam maar er zijn ook genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. De bekendste is waarschijnlijk de Euromast. Dit is zeker een aanrader omdat u vanaf hier heel Rotterdam kunt zien. Met 185 meter hoog is de Euromast het hoogste gebouw van Nederland. 

Een andere populaire attractie is de Erasmusbrug. Het is erg populair door de schitterende structuur van de brug. De brug wordt ook wel de Zwaan genoemd door de vorm. 

Andere populaire bezienswaardigheden in Rotterdam zijn de Kubuswoningen, Blijdorp en de Laurenskerk. 

In conclusie is er dus veel te doen in Rotterdam. Wilt u een dagje naar Rotterdam maar niet moeilijk doen met parkeren? Dan kunt u makkelijk uw plek reserveren op GoedkoopParkeren. Op onze site staan veel verschillende parkeerlocaties in Rotterdam centrum die u kunt vergelijken en reserveren. 


Den Haag overheidsgebouw

Dagje Den Haag, hoe voorbereiden?

3 weken geleden

Den Haag is een bruisende stad. Dit maakt het een geweldige stad om te bezoeken voor een dag, maar lastig om een parkeerplek te vinden want één ding is zeker… U bent niet de enige die in Den Haag moet zijn. Met de dagjestoeristen, forenzen en lokale mensen is er genoeg reuring in de stad. Toch mag Den Haag niet ontbreken in het rijtje must-see’s in Nederland. Het politieke hart van ons land is hier gevestigd en de stad kent een rijke (kunst)geschiedenis. Mocht u geïnteresseerd zijn in de Gouden Eeuw dan bent u in Den Haag helemaal aan het juiste adres. Niet alleen de kunst- en cultuurbezoekers kunnen genieten van deze stad. Er zijn genoeg leuke winkelstraten om doorheen te struinen en te genieten van heerlijk eten.

Parkeren bij het Mauritshuis

Het Mauritshuis toont de grootste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw periode. Deze trekpleister maakt het mogelijk om terug die tijd ingezogen te worden en te ontdekken hoe de anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt eruit zag, het Meisje met de parel van Vermeer en bijvoorbeeld De stier van Potter. Al deze meesterwerken zijn te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument. Bezoek al deze bezienswaardigheden op uw eigen gemak, met uw eigen auto en in uw eigen tempo. Kies een parkeergarage of parkeerterrein in Den Haag die nabij de locaties te vinden is waar u heen wilt. Via de kaartmap kunt u zien waar alle parkeerlocaties in Den Haag gevestigd zijn. Op deze manier heeft u een mooi overzicht van de potentiële parkeerplaatsen. 

Scheveningen bezoeken

Bij een bezoek aan het centrum van Den Haag mag niet een bezoek aan Scheveningen ontbreken. Op steenworpafstand vindt u deze prachtige locatie aan zee. Hier kunt u uitwaaien op de pier na een theaterbezoek in het AFAS Circustheater. Ook op een mooie zomerse dag kunt u hier afkoelen in water. Als u nog niet bekend bent met het online boeken van een parkeerplek, dan kunt u op onze hoe werkt het pagina kijken hoe dit proces verloopt. Heeft u daarna nog vragen over het boeken, parkeren of betalen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar via telefoon, mail, chat en WhatsApp.


Groningen Hoge der A met gracht

Betaald parkeren in Groningen

3 weken geleden

Overlast door de honderden zo niet duizenden auto’s die allemaal profiteren van het gratis parkeren in de zogeheten schilwijken van Groningen. De bewoners zijn er klaar mee en krijgen steun van de gemeente. De gemeente Groningen maakt gratis parkeren in en om de stad bijna geheel verleden tijd. In onder andere de wijken Paddepoel, Selwerd, De Hoogte, De Wijert-Noord en delen van het Hoornse Meer wordt betaald parkeren ingevoerd. Allemaal tegelijk om er voor te zorgen dat de parkeeroverlast zich niet simpelweg verplaatst naar een andere buurt.

Voordelen van het betalen voor een parkeerplek


Het klinkt voor automobilisten niet wenselijk, betalen voor de parkeerplek die jaren gratis beschikbaar was. Toch zitten er ook voordelen aan, aangezien de gemeente neemt de maatregel niet voor niets. Betaald parkeren moet er voor zorgen dat de geparkeerde auto’s beter over de binnenstad en schilwijken worden verspreid. Omdat parkeren in de binnenstad al langer betaald is, is het doel van deze maatregel om de druk van de gratis parkeerplaatsen te verlichten, zodat er geen auto overlast ontstaat bij de omwonende bewoners. Aangezien het betaald parkeren in alle wijken tegelijk wordt ingesteld, zal deze maatregel niet leiden tot een verplaatsing van het parkeerprobleem, hopelijk in tegendeel. Ook zorgt de afschaffing van gratis parkeren, bij parkeerterreinen in eigendom van de gemeente, voor meer inkomsten. Dit geld zou dan weer gebruikt kunnen worden om een van de mooiste steden van Nederland, nóg mooier te maken.

Waar kunt u nog gratis parkeren?


Ondanks dat er in veel wijken een parkeertarief wordt ingevoerd, blijven er ook nog steeds parkeerplaatsen waar u gratis uw auto kunt parkeren. In Groningen zijn er vele gratis P+R terreinen. Hier kunt u uw auto kosteloos neerzetten en reist u met de bus eenvoudig en goedkoop naar het centrum. Er is in en om het centrum van Groningen zoveel leuks te beleven, dat de nieuwe maatregel de automobilisten niet zal tegenhouden om hier te parkeren. De gemeente hoopt echter dat de overlast tot het verleden behoort door de auto’s beter te verplaatsen over alle beschikbare terreinen en parkeergarages die Groningen te bieden heeft


Elektrische auto

Waarom zou ik elektrisch rijden?

1 maand geleden

Sommigen genieten van de stilte, anderen ergeren zich er aan. Sommigen houden van de grote subsidie, anderen worden afgeschrikt door de hoge aanschafprijs. Waar iedereen het in ieder geval over eens is, is dat de elektrische auto steeds populairder wordt. GoedkoopParkeren beschrijft in dit artikel de grootste voordelen van een elektrische auto.

De voordelen van een elektrische auto

Het rijden van een elektrische auto heeft meer voordelen dan u misschien in eerste instantie zou denken. Ten eerste is elektriciteit goedkoper dan benzine, LPG en diesel. Na de aanschaf van uw elektrische auto is het verleden tijd om te veel te betalen na een bezoek aan een tankstation. Sterker nog, een bezoek aan een tankstation wordt verleden tijd, aangezien u uw elektrische auto gewoon voor de deur kunt opladen met uw eigen laadpaal. De installatie hiervan kost minder dan een dag en hierna kunt u de laadpaal direct in gebruik nemen. Een groot financieel voordeel is dat volledig elektrische auto’s in ieder geval tot eind 2020 vrijgesteld zijn van BPM en MRB. Naast de voordelen voor u, is er ook een voordeel voor de natuur. Elektrisch rijden is namelijk beter voor het milieu. Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en fijnstof. Ook stoten de auto’s minder CO2 uit bij zowel het produceren als het rijden.

Elektrische auto‘s in de parkeergarage van vandaag

Misschien is uw bezwaar tegen een elektrische auto dat u hem nog niet overal kunt opladen waar u wilt. In dat geval heb ik goed nieuws voor u. Nederland is een van de koplopers als het gaan om laadinfrastructuur in Europa. Het laadnetwerk blijft maar groeien. Waar we in 2018 nog ongeveer 37.000 openbare oplaadpunten hadden, hebben we in 2020 al meer dan 50.000. Parkeergarages over de wereld beseffen zich dat de elektrische auto’s een opmars aan het maken zijn en bereiden zich voor om oplaadmogelijkheden voor uw elektrische auto te bieden waar dit nog ontbreekt. Om parkeren nog makkelijker te maken, kunt u ook een kijkje nemen bij onze handige parkeertips. Zo bent u helemaal voorbereidt op wat allemaal bij een parkeerplek reserveren komt kijken.


Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken