Witte auto Zwarte auto Wit gebouw Zwart gebouw

Parkeren Delft

De gemeente van Delft heeft besloten om een nieuwe kijk op parkeren te introduceren. Dit in verband met een te grote drukte op straat met auto’s. Het autoverkeer en de geparkeerde auto’s nemen de schaarse ruimte te veel in beslag. En dit beïnvloedt niet alleen het beeld van de straat, maar ook de leefbaarheid. De gemeente wil daarom dat meer auto’s in parkeergarages worden geparkeerd en minder op de straat. Hoe willen ze dit bewerkstelligen? Door het betaald parkeren op straat duurder te maken. Daarentegen worden de parkeertarieven van de parkeergarages aantrekkelijker gemaakt.

De betaald parkeerzones gelden nu ook al voor de Wippolder. Ook de gebieden die nu worden ontwikkeld zoals Delft Campus, Schieoevers en rond de Reinier de Graafweg zullen betaald parkeren worden. Bekijk dus goed in het overzicht van de parkeerkaart in Delft, waar u zult moeten betalen en hoeveel.

Delft

Duidelijkheid over betaald parkeren in Delft

De gemeente wil aan de bezoekers laten weten waar ze aan toe zijn. Het moet duidelijk zijn waar en wanneer er geparkeerd mag worden en volgens welk parkeertarief. Om die eenduidige, heldere regeling te krijgen voor iedereen voert de gemeente dezelfde in voor het betaald parkeren in Delft. Dit betreft maandag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 24.00 uur. Dus in de ochtend en op zondag kan er gratis geparkeerd worden rond de binnenstad. In de overige gebieden gaat het betaald parkeren in van maandag tot en met zaterdag 12.00 uur tot 20.00 uur.

Benieuwd naar hoe het online reserveren van een parkeerplaats werkt? Lees het op onze website. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u onze veelgestelde vragen lezen of contact opnemen met onze klantenservice.

Parkeergarages in de binnenstad

Parkeren in het centrum van Delft kan bij een van de volgende parkeergarages: Marktgarage, Prinsenhofgarage, Zuidpoortgarage, Phoenixgarage en Kampveldgarage. Elke parkeergarage is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend en zijn allemaal voorzien van cameratoezicht. Als u met een aanhanger komt, let dan even goed op of dit is toegestaan bij de gewenste parkeergarage. Sommige parkeergarages werken met kentekenherkenning en anderen hebben weer elektrische oplaadpunten. Let bij het reserveren op of alle gewenste faciliteiten aanwezig zijn bij de desbetreffende parkeerplaats.

Daarom kiest u voor GoedkoopParkeren

Euro icoon

Altijd de laagste prijs

Betaal geen boekingskosten

Helpdesk icoon

Gratis te annuleren

Tot 24 uur van tevoren

Beveiliging icoon

Altijd betrouwbaar parkeren

Door ons gecheckt

Review icoon

Aanbevolen door 95% van onze klanten

60.000+ klanten gingen u voor

Wij staan voor u klaar

Onze klantenservice staat voor u klaar. Dus heeft u vragen over de parkeeraanbieders, uw boeking of wilt u uw parkeerplek reserver of annuleren, neem contact met ons op.

Stuur ons een mail Whatsapp bericht Bel ons

Betaalmethodes

Logo IDeal Logo MasterCard Logo Visa Logo PayPal Logo Giropay Logo Bancontact

Keurmerken